Overnachtingsplaatsen


 

Aquitanië, Midi-Pyreneeën

1 ste overnachting:

Onze eerste camperplaats te Le Teich gelegen in het Bassin d' Arcachon. Camperplaats in aanbouw nabij jachthaven, zeer rustig gelegen, langsheen de jachthaven een speeltuin voor kinderen, w.c nabij de speeltuin. Een plaats om zeker te bezoeken,
camperplaats nu gratis, water is voorzien en de andere nutsvoorzieningen in aanmaak.

overnachtingplaats " Dune de Pilar ":

Is een parking met mogelijkheid tot overnachting.Geen foto's, geen nutsvoorzieningen, wel bewaakt terrein te midden een mooi bos, een plaats voorzien voor campers. Kostprijs per nacht 9,20 €.

2 de overnachting:

Vertrekkend van "Dune de Pilar" de eerste camperplaats welke aangeduid was langs- heen de Atlantische Oceaan.
"Biscarosse - Plage" gelegen midden in een mooi aangelegd bos met veel ruimte en schaduw. Rustig, wel een paar honderd meter verwijderd van de rijweg. Is voorzien van een openbaar Toilet. Zeer proper, maar geen nutsvoorzieningen, gratis verblijfplaats. Een geschikte plaats om als vertrekpunt te gebruiken voor fietstochten.


dit blokje is de W.C.

3 de overnachting:

Capbreton (Landes) zeer ruime camperplaats aan de duinen en Oceaan +/- 100 plaatsen.
Strand op wandelafstand met fijn zand, een geliefde plaats voor surfers. Er zijn 2 service punten op het terrein en elke plaats is voorzien van elektriciteit . Dit alles voor een prijs van 7 € per nacht.
Boven op de duin staat een W.C. kabine (+/- 100 m). s' Morgens komt de bakker langs tussen 8.30 - 9.00 uur. Een plaats om meerdere dagen te verblijven. Het centrum ligt nogal ver af.

4 de overnachting:

La Rhune, een parking nabij het toeristische treintje, er stonden 20 campers.
Geen nutsvoorzieningen maar wel rustig.
 

5 de overnachting:

"Het WOUD VAN IRATY" op de top een grote vlakte gelegen aan de kruising van D18 - D19 - D301. Het terrein heeft verschillende niveau's, een bergriviertje en enkele waterbronnen, dus drinkbaar water. Voor enkele jaren waren er nog nutsvoorzieningen, maar die werden afgesloten op vraag van de herders. Zij moeten blijkbaar taks betalen voor het rivierwater omdat hun dieren daarin baden en ervan drinken. Zijn vonden het dus onjuist dat de toeristen hier gratis nutsvoorzieningen hadden, vandaar de sluiting.

Gratis staanplaatsen, goed vertrekpunt voor fietstochten, zeer rustig om te genieten van de natuur en de gezonde berglucht.
s'Morgens word je gewekt door de bellen, die rond de koeien en paarden hun nek hangen, welke naast de mobilhome staan te grazen.

6 de overnachtings:

 

Op het dorpsplein van Aramitz, s'morgens gingen we naar de garage om de remmen na te kijken. Er is een waterkraantje op het plein en een riviertje doorkruist het dorp.

 
100 meter over het bruggetje, is er ook een plaats om te overnachten en er is water aan de petanque club.

7 de overnachting :

"Laruns "mooie camperplaats op 200 m van het centrum, gezellig om te wandelen, aan de voet van de col d'Aubisque. 20 Campers stonden er Voor het service punt kon je jetons bekomen op het bureau de toerisme. Er was een openbaar toilet op het terrein. Een zeer rustige en goed onderhouden plaats te midden van het gebergte.

8 ste overnachting:

"Cauterets" een mooie stad en aangenaam om te wandelen door de winkelstraten.
De camperplaats is op verharde grond, gelegen aan de rand van de stad. Er is een service-zuil en de staanplaatsen zijn voorzien van 220 v. Prijs voor een overnachting alles in begrepen 6 €. Deze camperplaats is op wandel afstand van het centrum van de stad.

9 de overnachting:

"Bagnères de Luchon" een grote camperplaats, waar na lang zoeken, nog één plaats vrij was. Er stonden meer dan 50 campers, de plaats is gratis. Voor water, moet je bij het bureau de toerisme jetons halen. Langsheen de camperplaats loopt een riviertje. Het centrum is op +/- 750 meter, gezellige straatjes en een lange boulevard, met veel winkeljes, die recht op het kuuroord loopt.

 

top
Aquitanie - Midi Pyreneeën